Välkommen till vår hemsida och...

...in till vår värld på Ockulta kuriositeter

Här kommer du kunna följa vårt jobb, boka oss för jobbuppdrag, se diverse konst, böcker mm vi har till försäljning och mycket mycket mera....

Ockulta kuriositeter gänget består av Ola Skogäng & Rebecka Helmersson samt Olas hustru Natalie Skogäng som sköter bla. ekonomin, bokningar och marknadsföring.

Ola Skogäng har de senaste 22 åren jobbat med reklam, tv, film, serieböcker, tidningar, foto, dataspel samt undervisat i dramaturgi och konst. Under den tiden har han även hunnit skriva och teckna de sex första böckerna om Theos Ockulta Kuriositeter som är belönade med serieakademiens Adamson-statyet och som hittills är utgivna i 7 länder, Strindberg-boken ”Döda rummet” och ett gäng barnböcker, nyligen en bok om ABBA tillsammans med Björn Ulvaeus. för några år sedan släpptes även boken ”I rosens mitt” av Martin Widmark och Ola Skogäng. Sedan 2002 har Ola varit delaktig i verksamheten på Åbergs museum i Bålsta och sedan 2016 driver han även en serieskola i Skellefteå. När Ola inte lever i sagornas värld, lever han med sin familj i Enköping och Bålsta... men det är en helt annan saga.

Rebecka Helmersson är ett nytt stjärnskott på Sveriges seriehimmel. Hon har efter sin tid på Gävle serieskola tecknat serier för både Svensk och Amerikansk utgivning. Rebecka har varit delaktig i barnboken om Ester Tagg där Rebecka ligger bakom det visuella arbetet.  Rebecka driver sitt egna företag Inktooth Arts & Illustrations och sedan några år tillbaka arbeter Rebecka tillsammans med Ola Skogäng på böckerna om Theo, barnböcker och storyboard för filmproduktioner. När Rebecka inte ritar eller sjunger i bilen, lever hon hemmaliv i Östhammar... men det är en helt annan åktur.

Serietecknarkurs Hösten 2020 1 års utbildning

Vi har coronasäkrat kommande årets utbildning i serieskapande, så den körs på distans med nätbaserade lektioner.

Det betyder att vi inte är bundna till antal elever i ett klassrum och därför har platser över.

Anmäl dig på Medlefors.se idag! Vi ses :) 

Video om utbildningen:

https://youtu.be/bsEvdY7QM-M

Kopiera länken och ansök digitalt: 

www.medlefors.se/utbildning/folkhogskola/serietecknande/

Nyheter och Galleri...

Kika under Nyheter för att se vad vi arbetar på, saker som är till försäljning osv osv

Vill du se hur Ockulta kuriositeter gänget ser ut?? kika i Galleriet

Facebook och Instagram

Kolla gärna in vår facebook och Instagram sida också: Ockulta kuriositeter 

Facebook

Instagram